חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חמוץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חמוץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
בשר בקר זרוע (מוזה) כ-1 ק"ג, מזה 1/2 ק"ג טחון ו1/2 ק"ג בקוביות של 2 ס"מ בערך.
ירקות: 1 בצל גדול קצוץ, 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, 2 קישואים חתוכים לקוביות,
שורש כרפס חתוך לקוביות, נענע (חבילה), 3 לימונים,
תבלינים: 3 שיני שום, מלח, פלפל
שמן
אופן ההכנה
בסיר של 5 ליטר בערך, לשפוך מעט שמן, לטגן את הבצל שיהיה שקוף אבל לא ישחים, להוסיף את תפוחי האדמה, הקישואים והכרפס.
להוסיף את קוביות הבשר ולטגן מעט עד שישנו צבע.
להוסיף מים לגובה חצי סיר בערך, להוסיף הנענע הקצוצה, ליצור קציצות קטנות מהבשר הטחון המעורב עם מלח ופלפל ולזרוק לסיר, להוסיף השום הקצוץ, מלח ופלפל ולבשל שהבשר יתרכך.
לסחוט לסיר מיץ מהלימונים, שיהיה די חמוץ.
לבשל לפחות 1 שעה מאז הוספת הבשר.
להגיש עם אורז עגול לבן מבושל ומתובל במעט מלח.
מגיש:
מקור: סורי
שתף את המתכון