הוראות הכנה
מרכיבים
3 גזרים גדולים
1 בצל גדול
2 כפות שמן לטיגון
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קימל טחון
1 כף הריסה,או פפריקה חריפה
1 כוס מים.
אופן ההכנה
קולפים את הגזר.מבשלים במי מלח עד ריכוך.מסננים,ומועכים בקערה,בעזרת מזלג.
קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן החם עד שישחים,חום כהה.(לא לחרוך אותו).
מוסיפים את הגזר המעוך לסיר ומערבבים.מטגנים קלות תוך בחישה,ומוסיפים את שאר החמרים.מבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות,עד שהנוזלים מתאדים.
מצננים במקרר,מגישים קר.את הסלט נהוג להגיש לליל שבת ובשבת בצהריים,כתוספת לקוסקוס,מרק וללחם השבת.
טעמו מיוחד ופיקנטי.
מגיש:
מקור: זברה
שתף את המתכון