הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם גבינת קשקבל
200 גרם חמאה
1 גביע קטן של יוגורט
3 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
¼ כפית פלפל שחור
1/2 כוס שומשום קלוי מעט.
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. מגררים את גבינת הקשקבל אל מכל מעבד המזון, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים.
2. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל והיוגורט ומעבדים בלהב פלסטיק רק עד שייווצר כדור בצק רך.
3. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר כחצי שעה-שעה.
4. על משטח מקומח מעט, מרדדים את הבצק לעלה מרובע בעל שוליים ישרים, בעובי כ-3 מ"מ. מורחים את הביצה הטרופה.
5. מפזרים בצפיפות את השומשום על העלה ומרדדים מעליו להידוק, כדי שהוא ישקע בבצק.
6. חותכים את העלה לרצועות של 2X6 ס"מ .
7. מסדרים את רצועות הבצק בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170°, כ-20 דקות, או עד שהעוגיות יזהיבו מעט.
8. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית ומאחסנים בכלי אטום.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון