חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חטיפי קשקבל ושומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להשתמש בבצק עלים פשוט ורגיל.
חטיפי קשקבל ושומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להשתמש בבצק עלים פשוט ורגיל.
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם גבינת קשקבל
200 גרם חמאה
1 גביע קטן של יוגורט
3 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
¼ כפית פלפל שחור
1/2 כוס שומשום קלוי מעט.
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. מגררים את גבינת הקשקבל אל מכל מעבד המזון, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים.
2. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל והיוגורט ומעבדים בלהב פלסטיק רק עד שייווצר כדור בצק רך.
3. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר כחצי שעה-שעה.
4. על משטח מקומח מעט, מרדדים את הבצק לעלה מרובע בעל שוליים ישרים, בעובי כ-3 מ"מ. מורחים את הביצה הטרופה.
5. מפזרים בצפיפות את השומשום על העלה ומרדדים מעליו להידוק, כדי שהוא ישקע בבצק.
6. חותכים את העלה לרצועות של 2X6 ס"מ .
7. מסדרים את רצועות הבצק בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170°, כ-20 דקות, או עד שהעוגיות יזהיבו מעט.
8. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית ומאחסנים בכלי אטום.
מגיש: gilai
מקור: עצמי
שתף את המתכון