הוראות הכנה
מרכיבים
חלקי עוף כמספר הסועדים
1 תפוח אדמה גדול (או 2 בינוניים) חתוך לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
1 חב' 500 גרם ספגטי ארוכים (אלו שנקראים מקרונים)
שמן
מלח
פלפל שחור
20 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
מבשלים את המקרונים לפי ההוראות על גבי האריזה למצב של "אלדנטה" (כמעט מוכנות) ומסננים.
מטגנים את העופות להזהבה ומניחים בצד, את השמן שבו טגנו את העופות אין לזרוק יש לשמור אותו בצד ליותר מאוחר.
בקערה מערבבים את המקרונים עם התבלינים ועם השמן שטיגנו בו את העופות.
משמנים סיר גדול (רצוי טפלון) במרגרינה. מניחים בתחתית הסיר במסודר את פרוסות תפוחי האדמה בצורה כזו שהם יכסו את התחתית. מפזרים מעל מעט מלח. מעל תפוחי האדמה מניחים את מחצית מכמות המקרונים ומעל מניחים את חלקי העוף ומכסים את חלקי העוף ביתרת המקרונים שנשארו, מפזרים מעל את קוביות המרגרינה סוגרים את הסיר. ומבשלים על אש גבוהה כ- 7-10 דקות ואז מנמיכים את האש לנמוכה ביותר וממשיכים לבשל כשעתיים. כשזה מוכן יש להפוך את הסיר על קערה הגשה גדולה ועמוקה. תפוחי האדמה יצאו במעטה קריספי, זהירות אצלנו בבית רבים מי יקבל יותר חתיכות מזה. בתאבון!
מגיש:
מקור: סבתא יפה
שתף את המתכון