הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
200 גר' קמח לבן
1 כפית מלח
40 גר' חמאה חתכה לקוביות
2 חלמוני ביצה
4 כפות מים
מילוי הבצל
30 גר' חמאה
2 בצלים קצוצים דק
1 עלה דפנה קטן מאד
2 ענפי קורנית טריה
160מ"ל שמנת סמיכה
4 ביצים
4 חלמוני ביצים
גרור אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור טרי
אופן ההכנה
בצק
לקערה מוסיפים את הקמח והמלח , מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם שווה.
יוצרים חור במרכזומוסיפים את חלמוני הביצה והמים מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד.
מכניסים למקרר ל20 דקות.
מילוי בצל
מתיכים את החמאה במחבת מוסיפים את הבצל עלה הדפנה והקורנית עם קורט מלח מכסים ומבשלים כ 15 דקות מוציאים את עלי הדפנה והקורנית ומניחים לקירור כ 10 דקות.
מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ ומקררים כ 5 דקות.
חותכים 24 חתיכות שוות.
בתבנית מורחים חמאה ב 24 גומות מניחים את הבצק מעל ולוחצים כך שהעיסה תתרחב מעבר לחמאה בתבנית.
מקציפים את השמנת עם הביצים והחלמונים ואגוז המוסקט מוסיפים מלח ןפלפל שחור טרי.
מחלקים את המילוי לבצק ומכסים עם תערובת ההקצפה.
אופים במשך כ 15 דקות או עד להשחמה.
מגישים חם
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון