הוראות הכנה
מרכיבים
פילה חזיר שלם במשקל כ-600 גרם
3 כפות סויה
2 כפות סילאן ( סירופ תמרים)
10 עלי מרווה שלמים
מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן זית לטיגן
אופן ההכנה
בקערית מערבבים את הסויה והסילאן
יוצקים על הבשר ומורחים אותו היטב בתערובת.
ממליחים ומפלפלים ומצמידים לבשר כמה עלי מרווה שלמים.
אם יש זמן, מניחים לבשר למשך כשעה.
במחבת כבדה, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר מכל הצדדים ( אם נראה שהמשרה מתחילה להישרף, מוסיפים עוד מים).
ממשיכים לבשל את הבשר, על אש בינונית, עד לדרגת מדיום ( כרבע שעה, אם אם יש מדחום לבשר, עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-65 מעלות)
מוציאים את הבשר מהמחבת ומחכים חמש דקות לפני הפריסה.
בסכין חדה פורסים לפרוסות בעובי של כסנטימטר.
מגישים עם אורז וסלט פשוט, או עם קוסקוס, או עם תפוחי אדמה.
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון