בימים האחרונים ראיתי בקשה למתכון של אינג'רה,קראתי את התשובה ובתגובה("דומה ללחוח התימני") ומאחר והתנסתי באפיית האיג'רה ברצוני לספר את החוויה שבאפייה הזאת. הנשים האתיופיות מציעות לא להכנס לדיכאון אם בפעם הראשונה זה לא מצליח .אינג'רה טובה דורשת קצת ניסיון ותמיד אפשר לנסות פעם שניה.בכל מקרה אי אפשר לטעות באשר לריח החמצמץ שכרוך באפיית האינג'רה. בהמשך אוסיף מתכונים אתיופיים קלים(יחסית) להכנה וטעימים מאוד.
|
|
בימים האחרונים ראיתי בקשה למתכון של אינג'רה,קראתי את התשובה ובתגובה("דומה ללחוח התימני") ומאחר והתנסתי באפיית האיג'רה ברצוני לספר את החוויה שבאפייה הזאת. הנשים האתיופיות מציעות לא להכנס לדיכאון אם בפעם הראשונה זה לא מצליח .אינג'רה טובה דורשת קצת ניסיון ותמיד אפשר לנסות פעם שניה.בכל מקרה אי אפשר לטעות באשר לריח החמצמץ שכרוך באפיית האינג'רה. בהמשך אוסיף מתכונים אתיופיים קלים(יחסית) להכנה וטעימים מאוד.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמים
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח המלא והקמח התופח בקערת זכוכית.מוסיפים מים ומערבבים לבלילה. מניחים את הבלילה בצד לשלושה!ימים תמימים,בטמפרטורת החדר. מערבבים אותה פעם ביום.לפני הכנת הפיתות עצמן מוסיפים לבלילה סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד ל- 15 דקות.מחממים מחבת טפלון בקוטר 24 ס"מ. שופכים כ 1/2 כוס מהבלילה לתוך המחבת ומטים לצד, כדי שהבלילה תכסה את המחבת באופן אחיד.(כמו שעושים חביתיות)מטגנים צד אחד בלבד,ומסירים מהאש לפני שהצד התחתון משחים.האיג'רה מוכנה כאשר מופיעות בועות בצד העליון.
מגיש:
מקור: מאיה בהיר
שתף את המתכון