חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אינג'רה- פיתה אתיופית אמיתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בימים האחרונים ראיתי בקשה למתכון של אינג'רה,קראתי את התשובה ובתגובה("דומה ללחוח התימני") ומאחר והתנסתי באפיית האיג'רה ברצוני לספר את החוויה שבאפייה הזאת. הנשים האתיופיות מציעות לא להכנס לדיכאון אם בפעם הראשונה זה לא מצליח .אינג'רה טובה דורשת קצת ניסיון ותמיד אפשר לנסות פעם שניה.בכל מקרה אי אפשר לטעות באשר לריח החמצמץ שכרוך באפיית האינג'רה. בהמשך אוסיף מתכונים אתיופיים קלים(יחסית) להכנה וטעימים מאוד.
אינג'רה- פיתה אתיופית אמיתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בימים האחרונים ראיתי בקשה למתכון של אינג'רה,קראתי את התשובה ובתגובה("דומה ללחוח התימני") ומאחר והתנסתי באפיית האיג'רה ברצוני לספר את החוויה שבאפייה הזאת. הנשים האתיופיות מציעות לא להכנס לדיכאון אם בפעם הראשונה זה לא מצליח .אינג'רה טובה דורשת קצת ניסיון ותמיד אפשר לנסות פעם שניה.בכל מקרה אי אפשר לטעות באשר לריח החמצמץ שכרוך באפיית האינג'רה. בהמשך אוסיף מתכונים אתיופיים קלים(יחסית) להכנה וטעימים מאוד.
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמים
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח המלא והקמח התופח בקערת זכוכית.מוסיפים מים ומערבבים לבלילה. מניחים את הבלילה בצד לשלושה!ימים תמימים,בטמפרטורת החדר. מערבבים אותה פעם ביום.לפני הכנת הפיתות עצמן מוסיפים לבלילה סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד ל- 15 דקות.מחממים מחבת טפלון בקוטר 24 ס"מ. שופכים כ 1/2 כוס מהבלילה לתוך המחבת ומטים לצד, כדי שהבלילה תכסה את המחבת באופן אחיד.(כמו שעושים חביתיות)מטגנים צד אחד בלבד,ומסירים מהאש לפני שהצד התחתון משחים.האיג'רה מוכנה כאשר מופיעות בועות בצד העליון.
מגיש: קיבי
מקור: מאיה בהיר
שתף את המתכון