חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אזני המן במלית פרג/אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חנוכה "טוטוטו" מסתיים !!!!! brהיכונו לחג הפורים...........................!!!!!!
אזני המן במלית פרג/אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חנוכה "טוטוטו" מסתיים !!!!! brהיכונו לחג הפורים...........................!!!!!!
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה ללא מלח קרה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ לימון או תפוז
קליפה מגוררת מלימון קטן
2 חלמונים (או ביצה אחת)
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס יין מתוק
קליפת לימון מגוררת דק
50 גרם מרגרינה עם מלח
3 כפות פירורי ביסקוויט
ביצה טרופה להברשה
מלית אגוזים
150 גרם אגוזים קצוצים
100 גרם צימוקים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כף קליפת לימון מגוררת
4 כפות דבש או ריבה, למריחה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
מקציפים קוביות מרגרינה עם סוכר, חלמונים וקליפת לימון, עד לקבלת תערובת קרמית. מורידים את מהירות העבודה של המיקסר ומוסיפים קמח ומיץ לסירוגין. כשהבצק מגובש מוציאים מהמיקסר, מחלקים ל-4, עוטפים בנילון ומשהים כ-20 דקות במקרר.
מכינים מלית פרג:
מבשלים פרג, סוכר, יין, לימון ומרגרינה, מעל ללהבה בינונית. בוחשים את התערובת כ-10 דקות, עד שמתקבל מרקם רך. מוסיפים פירורי ביסקוויט לקבלת מרקם יציב ונוח למריחה. מצננים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול מלית וסוגרים את השוליים משלושת הכיוונים לצורת אוזן המן. ממלאים כך את כל עיגולי הבצק ומורחים בביצה טרופה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.אופים כ-15 דקות או עד להזהבה.
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
מאחסנים בקופסה אטומה.
מכינים את מלית האגוזים:
מערבבים אגוזים, צימוקים, סוכר ולימון.
מורחים כל עיגול בצק במעט דבש או ריבה,
עורמים במרכזו מתערובת האגוזים ומעצבים לאוזן המן.
מגיש: gilai
מקור: בית
שתף את המתכון