הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה ללא מלח קרה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ לימון או תפוז
קליפה מגוררת מלימון קטן
2 חלמונים (או ביצה אחת)
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס יין מתוק
קליפת לימון מגוררת דק
50 גרם מרגרינה עם מלח
3 כפות פירורי ביסקוויט
ביצה טרופה להברשה
מלית אגוזים
150 גרם אגוזים קצוצים
100 גרם צימוקים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כף קליפת לימון מגוררת
4 כפות דבש או ריבה, למריחה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
מקציפים קוביות מרגרינה עם סוכר, חלמונים וקליפת לימון, עד לקבלת תערובת קרמית. מורידים את מהירות העבודה של המיקסר ומוסיפים קמח ומיץ לסירוגין. כשהבצק מגובש מוציאים מהמיקסר, מחלקים ל-4, עוטפים בנילון ומשהים כ-20 דקות במקרר.
מכינים מלית פרג:
מבשלים פרג, סוכר, יין, לימון ומרגרינה, מעל ללהבה בינונית. בוחשים את התערובת כ-10 דקות, עד שמתקבל מרקם רך. מוסיפים פירורי ביסקוויט לקבלת מרקם יציב ונוח למריחה. מצננים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול מלית וסוגרים את השוליים משלושת הכיוונים לצורת אוזן המן. ממלאים כך את כל עיגולי הבצק ומורחים בביצה טרופה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.אופים כ-15 דקות או עד להזהבה.
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
מאחסנים בקופסה אטומה.
מכינים את מלית האגוזים:
מערבבים אגוזים, צימוקים, סוכר ולימון.
מורחים כל עיגול בצק במעט דבש או ריבה,
עורמים במרכזו מתערובת האגוזים ומעצבים לאוזן המן.
מגיש:
מקור: בית
שתף את המתכון