הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
חצי כוס קמח
1 ביצה
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כף שמן
שמן לטיגון
למלית: חצי ק"ג בשר בקר טחון
חופן צנוברים
1 כפית שום כתוש
1 בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
רבע כוס פירורי לחם
1 ביצה
רבע כפית מלח
1 כף בהרט
אופן ההכנה
מועכים את תפוחי האדמה למחית. מוסיפים את הקמח, כף השמן, הביצה, המלח והפלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה ומעט דביקה. בנפרד, מערבבים היטב את חומרי המלית לעיסה אחידה. מחממים שמן לטיגון במחבת. בעזרת ידיים רטובות בלבד לוקחים מתערובת תפוחי האדה ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז מעט מהמלית ועוטפים למעין קציצת מחית תפו"א שממולאה בבשר. מניחים בשמן החם ומטגנים היטב משני הצדדים. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הציפוי והמלית.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון