הוראות הכנה
מרכיבים
¼1 כוסות קמח
100 גרם פתיתי פרמזן ("השף הלבן")
100 גרם גבינה קולאג' קצ'קבל מגורדת
½ כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח
2 כפיות זרעוני פרג שלמים.
150 גרם חמאה תנובה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות חלב תנובה קר
לצפוי:
1 ביצה טרופה
4 כפות זרעוני פרג שלמים.
אופן ההכנה
1. שמים במעבד מזון קמח, פרמזן, קצ'קבל פלפל שחור, מלח ופרג ומעבדים ½ דק'. מוסיפים
את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית, מוסיפים את החלב ומעבדים לכדור בצק אחיד.
2. מגלגלים את כדור הבצק לגליל בקוטר 3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות.
לאחר 3 שעות קרור, מוציאים מהמקרר ופותחים את העטיפה של הניילון הנצמד, מורחים
את גליל הבצק בביצה טרופה ומפזרים עליו את זרעוני הפרג באופן אחיד.מכניסים למקרר עוד
1 שעה קרור.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) פורסים את הבצק לפרוסות בעובי
½ ס"מ, מניחים בתבנית , אופים כ- 20 דק' עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מיד מן
התבנית ומצננים. שומרים בקופסא ( או צנצנת) אטומה.
מגיש:
מקור: מתכוני תנובה לשבועות
שתף את המתכון