חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרפ עם פרג ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרפ עם פרג ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לקרפים:
250 גר' קמח מנופה
3 ביצים טרופות
קליפה מגורדת מלימון אחד
כף וחצי סוכר
25 גר' חמאה מומסת
21 2 כוסות חלב
מעט מלח
למילוי:
2 כוסות חלב
80 גר' חמאה
2 כוסות פרג טחון
¾ כוס שקדים טחונים
חצי כוס דבש
¾ כוס סוכר וניל
אופן ההכנה
הכנת הקרפ
שמים את כל החומרים למעט החלב בקערה. מערבבים. מוסיפים את החלב בהדרגה וטורפים כל הזמן בעזרת מטריפה ידנית, עד שמתקבלת בלילה חלקה. מכסים את הקערה ומניחים לבלילה לעמוד חצי שעה לפני השימוש.
הכנת המילוי:
שמים את החלב, חמאה, סוכר ודבש בסיר ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הפרג והשקדים, מערבבים ומבשלים למשחה שחורה כשתי דקות. מקררים מעט.
לסיום:
מורחים כל קרפ בתערובת ומגלגלים. חותכים כל קרפ לשניים לאורכו.
מניחים את חצאי הקרפים בתבנית חסינת חום כמו רעפים.
מערבבים מיכל שמנת מתוקה עם שתי ביצים. יוצקים אל התבנית עם הקרפים ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
חותכים כמו עוגה.
מגיש: gilai
מקור: גיסתי
שתף את המתכון