חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רבועי שקדים ותבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד מן המתכונים שזכו בתחרות מתכונים של "עץ הזית"
רבועי שקדים ותבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד מן המתכונים שזכו בתחרות מתכונים של "עץ הזית"
הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
½1 כוסות סוכר חום
200 גרם מרגרינה "עץ הזית", רכה
ביצה
1/3 כוס חלב
100 גר' שקדים לבנים פרוסים
כפית קינמון
½ כפית זנגביל טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה
מנפים את הקמח עם אבקת האפיה לכלי נוח ללישה, מוסיפים את הסוכר ,המרגרינה , הביצה והחלב ולשים עד קבלת בצק אחיד (אפשר במיקסר עם כלי לישה) מוסיפים את השקדים והתבלינים ולשים עד פזור אחיד של ההמרכיבים. מרפדים תבנית מאורכת (לעוגה אנגלית) בניילון נצמד ויוצקים את הבצק לתוכה. עוטפים בניילון הנצמד ומקררים כ-שעתיים במקרר עד שהבצק מתקשה.
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלסיוס) מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה.
מחלצים את הבצק מן הניילון הנצמד וחוצים אותו לאורכו, כך שמתקבלים שני מלבני בצק. פורסים את מלבני הבצק לרוחב לפרוסות דקות בעובי 4 מ"מ בערך ,כל אחת. מסדרים בתבנית המרופדת במרחק ס"מ זו מזו ואופים 10-15 דק' עד שהפרוסות משחימות מעט. מוציאים מן התנור מצננים ומאכסנים בכלי אטום.
מגיש: amitsur
מקור: דקלה גרובר , רמת גן
שתף את המתכון