הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
½1 כוסות סוכר חום
200 גרם מרגרינה "עץ הזית", רכה
ביצה
1/3 כוס חלב
100 גר' שקדים לבנים פרוסים
כפית קינמון
½ כפית זנגביל טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה
מנפים את הקמח עם אבקת האפיה לכלי נוח ללישה, מוסיפים את הסוכר ,המרגרינה , הביצה והחלב ולשים עד קבלת בצק אחיד (אפשר במיקסר עם כלי לישה) מוסיפים את השקדים והתבלינים ולשים עד פזור אחיד של ההמרכיבים. מרפדים תבנית מאורכת (לעוגה אנגלית) בניילון נצמד ויוצקים את הבצק לתוכה. עוטפים בניילון הנצמד ומקררים כ-שעתיים במקרר עד שהבצק מתקשה.
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלסיוס) מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה.
מחלצים את הבצק מן הניילון הנצמד וחוצים אותו לאורכו, כך שמתקבלים שני מלבני בצק. פורסים את מלבני הבצק לרוחב לפרוסות דקות בעובי 4 מ"מ בערך ,כל אחת. מסדרים בתבנית המרופדת במרחק ס"מ זו מזו ואופים 10-15 דק' עד שהפרוסות משחימות מעט. מוציאים מן התנור מצננים ומאכסנים בכלי אטום.
מגיש:
מקור: דקלה גרובר , רמת גן
שתף את המתכון