הוראות הכנה
מרכיבים
גרגרי חומוס יבש
מים לבישול
סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור בשפע
אופן ההכנה
א. כמו תמיד עם חומוס: מנקים היטב, משרים ללילה אחד לפחות במקרר, ואז שוטפים ומבשלים. המים צריכים לכסות את החומוס בשכבה של 2-3 סמ לפחות.
ב. לסיר הבישול מוסיפים מעט סודה לשתייה (בערך רבע כפית לכל ספל גרגרי חומוס יבש). במהלך הבישול, הנמשך כשעה וחצי, מסירים (יענו, מכפים) את הקצף שעולה על-פני המים (פחות גאזים אחר-כך). לא מוסיפים מלח, כי המלח גורם להתקשות של הגרגרים.
ג. בסיום הבישול, כשהגרגרים אל-דנטה (נימוחים אך לא מתפוררים) מסננים, בוזקים מלח וגורסים פלפל שחור. אני אוהב להוסיף גם קצת שמן זית.
ד. אוכלים ולא מאמינים שזה יכול להיות כל-כך טעים.
מגיש:
מקור: חומוס להמונים
שתף את המתכון