הוראות הכנה
מרכיבים
כרוב גדול או שנים בינוניים חתוכים לרצועות (בגלל אופי הכרוב שמוציא הרבה נוזלים צריך כמות)
2 בצלים גדולים
2-3 שיני שום
2 גזרים חתוכים לעיגולים דקים (לא מאד).
3-4 כפות דבש
קופסת רסק עגבניות קטנה (או שתים-לפי הכמות המבושלת)
2-3 עצמות מח - או עצמות אוסובוקו.
אופן ההכנה
לטגן פרוסות בצל עם שום עד השחמה. להוסיף את העצמות ולאדות אותם יחד עם הבצל.
להוסיף את הגזר החתוך וכל הזמן להמשיך לאדות ולבחוש.
להוסיף את כל כמות הכרוב ולהמשיך לבחוש עד שהוא מתכוץ ומפריש נוזלים. להמליח היטב
ולהמשיך לבחוש.
כשהכרוב כבר הוריד מהנפח שלו - מוהלים רסק עגבניות עם כוס מים ושופכים לתוך הסיר.
כמובן - להמשיך לבחוש בקדרה....
להוסיף את 2-3 כפות הדבש ולערבב.
לתת לתבשיל להתבשל כך, על אש נמוכה ביותר בסיר חצי מכוסה. אם יש מן המוכן ציר מרק בשר
או עוף ניתן להוסיף לתבשיל אבל לא יותר מגובה התבשיל. הוא מוכן כשהבשר רך לגמרי.
מגיש:
מקור: יעל - מאגר מתכונים דינמו
שתף את המתכון