חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות כרובית וחציל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון זה הוא אילתור אישי שלי. ממצרכים בודדים שנשארו לי במקרר ובמזווה . brמאז המתכון הפך ללהיט אצלנו בבית. br
לביבות כרובית וחציל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון זה הוא אילתור אישי שלי. ממצרכים בודדים שנשארו לי במקרר ובמזווה . brמאז המתכון הפך ללהיט אצלנו בבית. br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית בינונית-קטנה מפורקת לפרחים.
1 חציל בינוני שלם
2 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים או מתובלנים.
3 פרוסות חלה או לחם לבן רטובות ללא הקרום.
1/2 צרור כוסברה טריה קצוצה דק.
2 גבעולים בצל ירוק קצוצים.
1 שן שום כתושה.
כפית מלח.
כפית פלפל שחור גרוס.
כף אבקת מרק בצל.
שמן קנולה לטיגון.
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר מים מעט מומלחים. מנמיכים האש ושמים בתוך הסיר את פרחי הכרובית ל5 עד 7 דקות בערך לבישול קצר.
מסננים את פרחי הכרובית מהמים ומניחים להם להתקרר.
צולים את החציל השלם מעל אש פתוחה (גז או ברנר) עד שקליפת החציל כולה ממש מפוחמת.
מעבירים את החציל בשלמותו בזהירות למשטח עבודה ישר (קרש חיתוך). בעזרת סכין עושים חיתוך לאורכו של החציל. בעזרת כף מוציאים בזהירות את התוכן מבלי שבטעות יהיו חתיכות מהקליפה השרופה. מעבירים את תוכן החציל עם פרוסות החלה (או לחם) הרטובות לבלנדר ומרסקים עד קבלת מרקם קצת מוקצף.
אל תוך הבלנדר מוסיפים את פרחי ההכרובית וממששיכים עד קבלת מרקם אחיד.
מוציאים את התערובת מהבלנדר ומעבירים לקערה גדולה.
לתוך התערובת מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים הכוסברה הקצוצה והבצל ירוק הקצוץ ושוב מערבבים.
בהדרגה מוסיפים מהקמח וממפרורי הלחם ומערבבים עד שמתקבלת עיסה שנוח ליצור ממנה לביבות. (שלא יהיה דביק או נוזלי מדי ניתן יהיה להוסיף קמח או פרורי לחם מעבר לכמות הרשומה).
כשהתערובת מוכנה מחממים שמן במחבת (לא טיגון עמוק).
כשהשמן רותח מנמיכים האש לחום בינוני ומחכים מעט עד שהשמן מייצב את החום שלו.
טובלים הידיים במים ויוצרים לביבות בגודל בינוני ושמים לטיגון במחבת עד שמקבל גוון זהוב שחום והופכים לטיגון את הצד השני.
מוציאים כשהלביבה מושחמת וזהובה משניי צדדיה ומניחים על נייר סופג.
מומלץ לאכול חם אך לא ממש מיד.
ניתן לשלב כמתאבן בכל ארוחה חלבית פרווה או בשרי.
אבל ההכי טעים לאכול עם שמנת חמוצה או יוגורט מעל.
מגיש:
מקור: דב חיימסון
שתף את המתכון