הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גדושות של קווקר גס (עבה)
½ כוס שקדים טבעיים קצוצים (לא קלויים).
½ כוס צימוקים שטופים וקצוצים
½ כוס זרעוני חמניות קלופים (לא קלויים)
1/4 כוס קוביות ג'ינג'ר, ללא סוכר, קצוץ דק.
5 כפות סוכר חום
1 כף קליפת לימון מגורדת
מיץ מתפוז אחד
½ כוס תחינה גולמית
1 ביצה טרופה היטב
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל 150 מעלות צלסיוס.
לערבב כל החומרים היבשים, להוסיף את כל החומרים הרטובים ולערבב עד קבלת
עיסה סמיכה אחידה.
להניח בתבנית התנור השטוחה, ניר פרגמנט ולשמן אותו.
לעצב , בעזרת כף ואצבעות רטובות, עוגיות בקוטר 3-4 ס"מ ובגובה 1-2 ס"מ. להניח את העוגיות בשורות צפופות.
לאפות (150 מעלות צלסיוס) במשך כ-12 דקות, לכבות את התנור ולהשאירו סגור למשך 5 דקות נוספות (להשגיח כל הזמן שלא יחרך). להוציא מן התנור ולקרר. לקלף מניר האפיה ולאכסן בקופסה (או צנצנת) עם סגירה הרמטית.
בתיאבון !
מגיש:
מקור: דליה בן אשר ,ירושלים
שתף את המתכון