הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם מנוקה
רוזמרין 2 ענפים צעירים
עגבנייה בינונית אדומה
ירקות שורש לפי העונה (תפ"א, בצל,גזר, שומר,ראש שום שלם חצוי במרכזו,ארטישוק ירושלמי
שורש סלרי,בטטה, כרובית ובכלל מה שרוצים.)
100 גרם חמאה
שמן זית משובח.
תבלינים: מלח, פלפל, סומק, כמון, בהרט,כורכום, שומשום
סיר ברזל כבד
כוס יין אדום טוב
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-250 מעלות צלסיוס.
קחו את הכוס יין שתו לגימה , נשמו עמוק - מתחילים:
את כל הירקות חותכים לחתיכות גסות (לא להתעכב על קיצוץ דק זה נעלם בבישול!) בינתיים, מעמידים את הסיר היבש על הגז , עם להבה הכי קטנה שיש, על מנת לחמם אותו. לוקחים את העוף ומכניסים לתוכו בצל, עגבנייה, חמאה ורוזמרין.
את הירקות מחלקים לשתי קבוצות, לא שוות בגודלן, את הקבוצה הקטנה מפזרים בשכבה אחידה בתחתית הסיר, עלייה את העוף ובצדדים את הירקות הנותרים (אבל שלא יכסו את העור מלמעלה)
על העוף יוצקים שמן זית משובח ואת התבלינים (במידה!). מכסים עם המכסה.
מורידים מהגז (מכבים את האש) ומכניסים לתנור חם (250 מע') ל 20 דקות ,לכוון את החום ל180 מעלות צלסיוס ולאפות עוד שעה וחצי בערך. אחר כן, אפשר להוציא ולבדוק את מצב האפיה של העוף. אם הוא כמעט מוכן (בהיר ולא שחום) להחזיר לתנור בלי המיכסה ולהוסיף לו 10 דקות בגריל מלמעלה, על מנת להשחים הכל.
בתאבון!
מגיש:
מקור: ניסוי ותעייה
שתף את המתכון