חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות ריבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

* חותכנים בצורות שונות + כלי קטן לחורר את מרכז העוגיות. brבחנויות המתמחות במוצרי אפייה ניתן להשיג חותכנים בזוגות, brאחד בצורה שלמה והשני באותה צורה רק חור תואם במרכז, כמו עוגיות הפרח שבצילום. brאם אין לכם שום כלי מתאים אפשר ללא החור באמצע. brהעוגיות נפלאות גם בלי חור. br
עוגיות ריבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

* חותכנים בצורות שונות + כלי קטן לחורר את מרכז העוגיות. brבחנויות המתמחות במוצרי אפייה ניתן להשיג חותכנים בזוגות, brאחד בצורה שלמה והשני באותה צורה רק חור תואם במרכז, כמו עוגיות הפרח שבצילום. brאם אין לכם שום כלי מתאים אפשר ללא החור באמצע. brהעוגיות נפלאות גם בלי חור. br
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
1/4 כוס חלב
300 גרם (2 כוסות +2 כפות מחוקות) קמח רגיל
ריבת תות או כל ריבה אחרת
אבקת סוכר נוספת לפיזור על העוגיות.
אופן ההכנה
1. שמים חמאה רכה בקערת המיקסר ומעבדים מעט עם וו הגיטרה, במהירות בינונית, עד שהיא "נמרחת" בקערה. מנפים מעל אבקת סוכר (100 גרם) ומעבדים למשחה חלקה.
2. מוסיפים חלב, סוכר וניל וקורט מלח ומעבדים עד שהחלב נבלע.
3. מנפים מעל את הקמח ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שהוא נבלע ומתקבל בצק רך מאוד ודביק, אחרי הקירור הוא יסתדר.
4. מרפדים צלחת שטוחה בניילון נצמד. מגרדים את הבצק מהקערה ושמים על הצלחת. משטחים לעיגול ועוטפים בשכבה נוספת של ניילון נצמד. מכניסים למקפיא ל-45 דקות ואז מעבירים למקרר ל-15 דקות נוספות.
5. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
6. מניחים את הבצק, בלי הניילון, על משטח מקומח. מרדדים לעלה אחיד בעובי של כ-1/2 ס"מ. אם הוא קר מדי וקשה לרידוד, נותנים לו עוד כמה דקות מנוחה.
7. קורצים בצפיפות (כדי לנצל את שטח הבצק) צורות שונות עם החותכנים ובמחצית העוגיות קורצים חור קטן במרכז (לא חובה). את השאריות אוספים לכדור, מרדדים וקורצים שוב, עד גמר הבצק. אם הבצק הפשיר בינתיים ונהיה דביק, מקמחים מעט את המשטח ואת המערוך.
8. מסדרים את העוגיות בתבנית (הן תופחות רק מעט). אופים 5-8 דקות, או עד שהעוגיות יציבות למגע- חשוב שיישארו בהירות, זהובות מעט בצדדים. כדאי להשגיח על התנור. מוציאים ומצננים לגמרי, כדי שלא יתפרקו בזמן ההרכבה.
9. מורחים בזהירות ריבה על העוגיות השלמות. מפדרים באבקת סוכר את העוגיות עם החור. מצמידים כל זוג עוגיות ומהדקים בעדינות. שומרים בקופסה אטומה.
מגיש: gilai
מקור: סמדר
שתף את המתכון