הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים
5 עגבניות בינוניות אדומות ובשלות
4 כוסות מים רותחים(למרק)
מים רותחים בנפרד לחליטה של העגבניות.
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
1 כף מחוקה אבקת מרק עוף
2 שני שום כתושות
2 כפות אורז
1 כפית סוכר
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
קולפים את הבצלים וחותכים לחתיכות קטנות. מטגנים בסיר , בשמן זית עד שקיפות.
מרתיחים מים, שוטפים את העגבניות וחורצים (בסכין חדה) שני חריצים בצורת צלב בראש כל עגבניה. בכלי נפרד,משרים את העגבניות במים הרותחים, למשך 3-5 דקות. מוציאים ומסירים את הקליפות מכל העגבניות. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומכניסים לסיר עם הבצל. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, רסק העגבניות, השום הכתוש, אבקת מרק העוף והאורז והסוכר. בוחשים, מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה, כ-20 דקות,(בוחשים לעיתים) עד שהאורז רך מאוד. מתקנים תיבול ומגישים חם (בקיץ - לקרר במקרר ולהגיש קר).
בתיאבון.
מגיש:
מקור: אורה זמיר(תקונים שלי)
שתף את המתכון