חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק העגבניות של אורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה מרק העגבניות לכל השנה. בחורף אוכלים אותו חם ובקיץ אוכלים אותו קר.
מרק העגבניות של אורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה מרק העגבניות לכל השנה. בחורף אוכלים אותו חם ובקיץ אוכלים אותו קר.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים
5 עגבניות בינוניות אדומות ובשלות
4 כוסות מים רותחים(למרק)
מים רותחים בנפרד לחליטה של העגבניות.
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
1 כף מחוקה אבקת מרק עוף
2 שני שום כתושות
2 כפות אורז
1 כפית סוכר
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
קולפים את הבצלים וחותכים לחתיכות קטנות. מטגנים בסיר , בשמן זית עד שקיפות.
מרתיחים מים, שוטפים את העגבניות וחורצים (בסכין חדה) שני חריצים בצורת צלב בראש כל עגבניה. בכלי נפרד,משרים את העגבניות במים הרותחים, למשך 3-5 דקות. מוציאים ומסירים את הקליפות מכל העגבניות. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומכניסים לסיר עם הבצל. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, רסק העגבניות, השום הכתוש, אבקת מרק העוף והאורז והסוכר. בוחשים, מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה, כ-20 דקות,(בוחשים לעיתים) עד שהאורז רך מאוד. מתקנים תיבול ומגישים חם (בקיץ - לקרר במקרר ולהגיש קר).
בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור: אורה זמיר(תקונים שלי)
שתף את המתכון