חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מיזלי/גרנולה בריאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעולה בתור ארוחת בוקר או חטיף בריא. קראנצ'י וטעים, עם חלב או יוגורט. brאפשר לשחק עם המתכון עם אגוזים או פירות יבשים לפי ההעדפה. brמאוד משביע...
מיזלי/גרנולה בריאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעולה בתור ארוחת בוקר או חטיף בריא. קראנצ'י וטעים, עם חלב או יוגורט. brאפשר לשחק עם המתכון עם אגוזים או פירות יבשים לפי ההעדפה. brמאוד משביע...
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) עדינה או גסה
2 כפות דבש (אופציונאלי)
כף קינמון או לפי הטעם
1 כף סוכר חום כהה (לא דמררה)
אגוזי מלך לא קלויים או פקאנים או כל אגוז שאוהבים
חופן גרעיני דלעת לא קלויים
חופן גרעיני חמניה לא קלויים
צימוקים שחורים
פירות יבשים חתוכים לקוביות של סנטימטר (תאנה,תמר...)
2 כפות סומסום לא קלוי
מעט פיסטוקים או שקדים לא קלויים
אפשר בננה יבשה
אפשר להוסיף עוד המון רכיבים כאלו לפי הטעם, האהוב עלי הוא חמוציות.
אופן ההכנה
שופכים לתבנית פיירקס גדולה את שיבולת השועל, מוסיפים את הקינמון ומפזרים מעל את הסוכר והדבש, מוסיפים את כל האגוזים והסומסום. מערבבים כך שהכל יתכסה בדבש בקינמון ובסוכר.
מכניסים לתנור בחום נמוך-בינוני, כ-120 צלזיוס.
מדי פעם מערבבים קלות בכף עץ, כך שהתערובת תוזהב מכל הכיוונים.
כשזה נראה אפוי מכבים את התנור אך משאירים בתוך התנור ומוסיפים את הפירות היבשים (תאנה, צימוקים, חמוציות אם רוצים) מערבבים שנית ומשאירים לעוד כמה דקות בחום התנור הכבוי.
לשים לב שלא נשרף.
הצבע האידיאלי לשיבולת השועל הוא מוזהב בהיר, אלא אם כן אוהבים יותר כהה.
להוציא מהתנור ולתת להתקרר.
לשמור בקופסא אטומה עד חודש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון