הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) עדינה או גסה
2 כפות דבש (אופציונאלי)
כף קינמון או לפי הטעם
1 כף סוכר חום כהה (לא דמררה)
אגוזי מלך לא קלויים או פקאנים או כל אגוז שאוהבים
חופן גרעיני דלעת לא קלויים
חופן גרעיני חמניה לא קלויים
צימוקים שחורים
פירות יבשים חתוכים לקוביות של סנטימטר (תאנה,תמר...)
2 כפות סומסום לא קלוי
מעט פיסטוקים או שקדים לא קלויים
אפשר בננה יבשה
אפשר להוסיף עוד המון רכיבים כאלו לפי הטעם, האהוב עלי הוא חמוציות.
אופן ההכנה
שופכים לתבנית פיירקס גדולה את שיבולת השועל, מוסיפים את הקינמון ומפזרים מעל את הסוכר והדבש, מוסיפים את כל האגוזים והסומסום. מערבבים כך שהכל יתכסה בדבש בקינמון ובסוכר.
מכניסים לתנור בחום נמוך-בינוני, כ-120 צלזיוס.
מדי פעם מערבבים קלות בכף עץ, כך שהתערובת תוזהב מכל הכיוונים.
כשזה נראה אפוי מכבים את התנור אך משאירים בתוך התנור ומוסיפים את הפירות היבשים (תאנה, צימוקים, חמוציות אם רוצים) מערבבים שנית ומשאירים לעוד כמה דקות בחום התנור הכבוי.
לשים לב שלא נשרף.
הצבע האידיאלי לשיבולת השועל הוא מוזהב בהיר, אלא אם כן אוהבים יותר כהה.
להוציא מהתנור ולתת להתקרר.
לשמור בקופסא אטומה עד חודש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון