חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כיסונים: קרעפלך, ורניקס, פירוגן - המרשמים המסורתיים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כיסונים ידועים בכל העולם: הקרעפלך היהודי ממזרח אירופה, רביולי איטלקי, כיסונים סיניים, בצקים ממולאים שונים בכל עדות ישראל. ישנם מרשמים שונים ומגוונים וכן סוגי מילוי רבים: מתוקים, בשריים ומחית תפוחי אדמה. אחד מסוגי הקרפלעך הידועים ביותר הוא הידוע עם מילוי פירה של תפוחי אדמה והמעוטר בבצל מטוגן. שמו המקורי של כסון זה הוא וורניקעס בקרב יוצאי רומניה ופירוגן בקרב יוצאי רוסיה.המיוחד בבצק הוא שהוא עשוי בעצמו מפירה של תפוחי אדמה. לכן, הוא טעים יותר, נוח לעיבוד ולרידוד ווהדיאטה שתחכה למחר.
כיסונים: קרעפלך, ורניקס, פירוגן - המרשמים המסורתיים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כיסונים ידועים בכל העולם: הקרעפלך היהודי ממזרח אירופה, רביולי איטלקי, כיסונים סיניים, בצקים ממולאים שונים בכל עדות ישראל. ישנם מרשמים שונים ומגוונים וכן סוגי מילוי רבים: מתוקים, בשריים ומחית תפוחי אדמה. אחד מסוגי הקרפלעך הידועים ביותר הוא הידוע עם מילוי פירה של תפוחי אדמה והמעוטר בבצל מטוגן. שמו המקורי של כסון זה הוא וורניקעס בקרב יוצאי רומניה ופירוגן בקרב יוצאי רוסיה.המיוחד בבצק הוא שהוא עשוי בעצמו מפירה של תפוחי אדמה. לכן, הוא טעים יותר, נוח לעיבוד ולרידוד ווהדיאטה שתחכה למחר.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
כוס קמח
חצי כוס פירה ללא תוספות
ביצה
קורט מלח
מים
למילוי:
פירה של תפוחי אדמה (4 תפוחי אדמה מעוכים)
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם.
בצל מטוגן
אופן ההכנה
מכינים בצק גמיש מכל החומרים. מוסיפים מים וקמח , בהתאמה עד ליצירת בצק רך.
מרדדים על משטח מקומח וקורצים עיגולים בעזרת כוס שתיה עגולה. מניחים בטבור כל עיגול בצק כפית של מילוי. מהדקים את הכיסן לצורת חצי ירח.
מבשלים את הכיסונים בסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות עד שהכיסונים צפים. מגישים עם בצל מטוגן או בלעדיו.
לא: לא לתבל במיני תבלונים כמו אבקת מרק, לא לאפות ולא לטגן.
ניתן למלא גם במילוי בשר מבושל טחון, כבד קצוץ וגם עם גבינה לבנה מתוקה או דובדבנים מקונפיטורה.
לזכור: העיקר בבצק הוא הפירה מתפוחי האדמה.
מגיש: חייםנוי
מקור: מזרח-אירופה
שתף את המתכון