הוראות הכנה
מרכיבים
2-חצילים גדולים שטופים,חצויים ופרוסים לעובי של 1ס"מ
2-בצלים גדולים קצוצים
2-פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
1-פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1-פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1-פלפל ירוק חריף{צ'ילי}חתוך לטבעות דקות
4-שיני שום קצוצים
כוסברה שטופה וקצוצה בכמות נדיבה
3/4-כוס שמן..קנולה/תירס/סויה
1-כפית מלח
1-כפית סוכר
4-כפות רסק עגבניות
1-כף כמון
1/4-כפית פלפל שחור גרוס
1-כף מיץ לימון סחוט טרי
2-כוסות מים
אופן ההכנה
ממליחים מעט את החצילים ומניחים בצד כשעה
בווק יוצקים חלק מכמות השמן ומחממים,מטגנים את פרוסות החצילים{מוסיפים שמן לפי הצורך}ומניחים על נייר סופג.
ממשיכים באותו ווק לטגן אתכל סוגי הפלפלים טיגון עדין{זהירות לא להגזים}מוציאים ומניחים על נייר סופג.
משיכים והפעם מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את השום ואת כל שאר המצרכים{כולל תבלינים}להוסיף את החצילים המטוגנים והפלפלים, לערבב טוב,להנמיך את הלהבה למינימום,
לכסות את הווק חלקית ולבשל כחצי שעה עד שהכל מתמזג והרוטב סמיך.
לשמור במקרר בכלי איחסון{אם ישאר ולא יחטפו,אפשר כ5 ימים}
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון