הוראות הכנה
מרכיבים
10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים סוג דזירה
חצי קילו שעועית אדומה
200 ג' שעועית לבנה
200 ג' שעועית ברבוניה
שני בצלים לבנים מטוגנים קצוצים
2 בצלים לבנים קצוצים
חצי קילוגרם בשר שריר מבקר (רצוי מוכשר
200 גרם שומן חזה בקר חתוך לקוביות
קישקע ממולא (ראה מתכון מצורף)
5 ביצים קשות
(מי שאוהב יכול גם להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או גם עצמות עוף)
2 כפיות מלח (או יותר תלוי אם השתמשתם בבשר מוכשר או לא)
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה חריפה
כפית פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה
מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה.
מסדרים בסיר תפוחי האדמה, שעועית, בצל, קוביות השומן ושאר התבלינים.
מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
מוסיפים מעל התכולה את הבשר, הקישקע והביצים הקשות. משלימים עם מים עד כיסוי.
מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים למשך שעה עד ארבע שעות על הגז.
מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור ב- 140 מעלות לבישול איטי של 18 שעות לפחות.
למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.
ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים כשאוכלים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון