חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דפינה – חמין מצרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הגירסה הזו היא של יהודי מצרים, שהיו אופים את החמין בטאבון במשך לילה שלם בין שישי לשבת. br
דפינה – חמין מצרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הגירסה הזו היא של יהודי מצרים, שהיו אופים את החמין בטאבון במשך לילה שלם בין שישי לשבת. br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טרי ( חזה, צוואר, צלעות, שפונדרה או כתף ), חתוך לקוביות גדולות
1 רגל עגל (לא חובה, אך מאוד מומלץ), פרוסה לפרוסות עבות
2 בצלים פרוסים דק
שמן
250 גרם שעועית לבנה קטנה
250 גרם גרגירי חומוס יבש
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים וקלופים
6 ביצים קשות
4 שיני שום קצוצות
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית כמון
½ כפית זרעי שומר (לא חובה) פלפל לבן ומלח
אופן ההכנה
1. משרים את החומוס והשעועית למשך הלילה בכמות גדולה של מים, ומסננים.
2. מחממים את התנור ל- 190 מעלות.
3. מרתיחים מים בסיר וחולטים את רגל העגל במשך 5 דקות. מקפידים שהמח ישאר בתוך העצם. מוציאים ושומרים בצד.
4. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב.
5. בסיר גדול ועבה מסדרים את הבצל המטוגן ועליו את הבשר ורגל העגל.
6. מוסיפים את השעועית והחומוס, את תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים שום, תבלינים ומים כך שיכסו את התבשיל. מכסים במכסה תואם ואופים בתנור במשך שעה.
7. מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות ואופים בחום זה במשך הלילה. מגישים בימים קרים עם מרק עוף צלול ומעט מיץ לימון בתוכו.
מגיש: קיבי
מקור: כאן נעים
שתף את המתכון