הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג עוף חלקי עוף
1/3 כוס דבש
לימון כבוש קצוץ דק
1-2 כוסות מים
3 תפ"א חתוך לרבעים
1 בטטה חתוכה לרבעים
2 גזרים חתוכים ל3-4 חלקים
6 תמרים
10 תמרים גדולים ללא הגלעין
מרינדה:
זר בינוני פטרוזילה
זר בינוני כוסברה
חצי ראש שום
בצל סגול
כף כמון
כף כוסברה טחונה
כף פפריקה
כף כורכום
1/12 כפות מלח ים
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה
קוצצים בבלנדר את כל חומרי המרינדה ומורחים בזה את העוף ומשהים כחצי שעה.
מטגנים את חלקי העוף מעט.
מוסיפים דבש, לימון כבוש קצוץ,הירקות והזיתים.
מוסיפים מים שיגיעו ס"מ מתחת לגובה הירקות.
מבשלים בסיר מכוסה על אש גבוהה עד להרתחה ולאחר מכן להנמיך את האש.
מבשלים על אש נמוכה כשעתיים - או עד להשגת הטעם הרצוי.
את התמרים נכניס לקראת סוף הבישול.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון