הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה לבנים בינוניים
1/3 כוס שמן זית
2 כפות שבבי בצל מטוגנים מוכנים (משקית)
מעט מלח
אפשרות לגוון:
תוספת של מעט עלי רוזמרין קצוצים דק.
אופן ההכנה
לסדר את תפוחי האדמה בצלחת המיקרוגל בצורת פרח צפוף(כל תפוחי האדמה פונים למרכז), לכסות עם מכסה פלסטי מיוחד למיקרוגל, ולהפעיל 4 דקות בעצמה מירבית.
להפוך את תפוחי האדמה על צדם השני , מבלי לשנות את צורת ה"פרח" ולהמשיך לבשל 4 דקות נוספות במצב מכוסה.
לסובב את תפוחי האדמה במקומם , מבלי להפוך, כך שהקצוות שהיו פונים החוצה - יפנו פנימה למרכז ה"פרח". להמשיך לבשל עוד 2 עד 3 דקות.להוציא בזהירות לצלחת לקרור. כאשר תפוחי האדמה התקררו (כך שאפשר להחזיקם ביד) לקלוף את הקליפה ביד (הקליפה יורדת בקלות).
לחצות כל תפוח אדמה לאורך לשנים וכל חצי , שוב לאורך לשניים.
לחמם את התנור הקטן ("טוסטר אובן") ל- 200 מעלות צלסיוס (חמום מלמעלה לגריל)ובינתיים להכין את רבעי תפוחי האדמה לצליה.
בכלי קטן, לשים את השמן + מלח+שבבי בצל (אפשר גם להוסיף רוזמרין קצוץ דק).
למרוח כל רבע תפוח אדמה בתמיסה בעזרת מברשת רכה (למריחה על בצק) בנדיבות.
לסדר בתבנית של התנור הקטן ולהכניס לצליה -כ 20 דקות, או עד שמשחים יפה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון