חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוחי אדמה אפויים בקלות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפוחי אדמה להכנה קלה, עם תוצאות מוצלחות תמיד. ההכנה נעשית בשני שלבים. brשלב ראשון במיקרוגל brשלב שני בתנור קטן ( "טוסטר אובן" ) במצב גריל.
תפוחי אדמה אפויים בקלות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפוחי אדמה להכנה קלה, עם תוצאות מוצלחות תמיד. ההכנה נעשית בשני שלבים. brשלב ראשון במיקרוגל brשלב שני בתנור קטן ( "טוסטר אובן" ) במצב גריל.
הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה לבנים בינוניים
1/3 כוס שמן זית
2 כפות שבבי בצל מטוגנים מוכנים (משקית)
מעט מלח
אפשרות לגוון:
תוספת של מעט עלי רוזמרין קצוצים דק.
אופן ההכנה
לסדר את תפוחי האדמה בצלחת המיקרוגל בצורת פרח צפוף(כל תפוחי האדמה פונים למרכז), לכסות עם מכסה פלסטי מיוחד למיקרוגל, ולהפעיל 4 דקות בעצמה מירבית.
להפוך את תפוחי האדמה על צדם השני , מבלי לשנות את צורת ה"פרח" ולהמשיך לבשל 4 דקות נוספות במצב מכוסה.
לסובב את תפוחי האדמה במקומם , מבלי להפוך, כך שהקצוות שהיו פונים החוצה - יפנו פנימה למרכז ה"פרח". להמשיך לבשל עוד 2 עד 3 דקות.להוציא בזהירות לצלחת לקרור. כאשר תפוחי האדמה התקררו (כך שאפשר להחזיקם ביד) לקלוף את הקליפה ביד (הקליפה יורדת בקלות).
לחצות כל תפוח אדמה לאורך לשנים וכל חצי , שוב לאורך לשניים.
לחמם את התנור הקטן ("טוסטר אובן") ל- 200 מעלות צלסיוס (חמום מלמעלה לגריל)ובינתיים להכין את רבעי תפוחי האדמה לצליה.
בכלי קטן, לשים את השמן + מלח+שבבי בצל (אפשר גם להוסיף רוזמרין קצוץ דק).
למרוח כל רבע תפוח אדמה בתמיסה בעזרת מברשת רכה (למריחה על בצק) בנדיבות.
לסדר בתבנית של התנור הקטן ולהכניס לצליה -כ 20 דקות, או עד שמשחים יפה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון