הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי
1 כוס פול מקולף וחצוי
צרור גדול של שמיר שטוף וקצוץ ללא הגבעולים
תפ"א מקולף פרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
כורכום
מלח
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז היטב עד שהמים השוטפים צלולים.
2. בסיר בינוני שמים 10 כוסות מים מוסיפים את האורז עם 3 כפות מלח גדושות, מערבבים מעט.
3. מניחים את הסיר על להבה בינונית- גבוהה ומחכים עד שהמים יתחילו לבעבע.
4. מעבירים את האורז למסננת, מערבבים בעדינות את האורז המסונן עם השמיר והפול וכפית מלח.
שוטפים מעט את הסיר משאריות העמילן, ומניחים את הסיר על להבה גבוהה , מחממים בו 2-3 כפות שמן וחצי כפית כורכום, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומטגנים אותם עד שהם זהובים מעט.
5. מוסיפים את תערובת האורז הירוק, מכסים את הסיר ומבשלים שתי דקות על להבה גבוהה.
6. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה, ויוצרים 5 שקעים (ארובות) באורז באמצעות כף עץ הפוכה, מכסים במגבת נקיה ומכסים.
7. מחממים 1/2 כוס שמן, מוסיפים כפית כורכום ומערבבים. מזליפים את השמן מעל האורז וממשיכים לבשל מכוסה, עוד חצי שעה עד 40 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון