הוראות הכנה
מרכיבים
2 כרעי עוף חצויים + חזה עוף עם עצם ללא עור מחולק ל4 אפשר גם שישליק פרגיות
1 ק"ג בשר כתף מרכזי חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
1 קילו גזר חתוך לרצועות ארוכות (גפרורים)
5 טבעות גזר
3/4 כוס שמן
מלח פלפל
4 פלפלי שאטה קצוצים
4 כוסות אורז פרסי
4 כוסות מים
1 כף מלח גס
כף סוכר
אופן ההכנה
1.מחממים היטב בסיר טיגון עמוק וכבד את טבעות הגזר עד קבלת גוון חום מוצאים ומשליחים (לא לוותר על השלב הזה).
2. מכניסים את הבצל ומכסים מיד. נשמע צליל חזק מהשמן (שמסמן את הצלחת התבשיל). מטגנים לגוון זהוב- חום בהיר.
3. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שינוי הצבע לחום.
4. מוספים את העוף לחלקיו ומטגנים 5 דקות נוספות.
5. מוסיפים חופן מהגזר (חתוך לגפרורים) ופלפלי השאטה ומטגנים כרבע שעה, מערבבים מדי פעם.
6. מוסיפים 4 כוסות מים + כף מלח גס מרתיחים ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה. מוציאים את הקצף שנוצר.
7. מוצאים את חלקי העוף ומבשלים עוד 1/4 שעה את הבשר.
8. מורידים מהאש.
7. לוקחים סיר כבד וגדול. אני השתמשתי בסיר חימר גדול . מניחים בתחתית 1/3 מכמות הגזר. מוצאים את הבשר מהנוזלים ומוסיפים במרכז. מוסיפים את חלקי העוף מסביב.
8. מכסים בגזר הנותר, מפזרים פלפל שחור בנדיבות. אני מוסיף גם כפית זרעי כמון.
9. מוסיפים את נוזלי הבישול.
10. מפזרים כף סוכר. מרתיחים ומבשלים 10 דקות.
11. בנתיים שוטפים האורז ומשרים במי ברז עם חופן מלח גס לפחות 10 דקות.
12. מוציאים את חלקי העוף הגדולים מוסיפים את האורז המסונן מעל הגזר. מוסיפים מעט מלח ומרתיחים. המים צריכים להיות כסנטימטר מעל האורז. מוסיפים במידה וחסר. מניחים מעל את חלקי העוף.
13. כשהמים נספגים קצת יוצרים גומות בתוך האורז מכסים במגבת ובמכסה.
14. מבשלים על אש קטנה 20 דקות.
15. פותחים את הכיסויים , יוצרים בעדינות גומות . אם האורז נראה יבש מדי ולא מוכן מוסיפים קצת מים רותחים.
16 . בתיאבון. מגישים עם סלט ירקות ו/או סלט חצילים.
9. מוסיפים
מגיש:
מקור: קונגרס יהודי בוכרה
שתף את המתכון