חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אושפלוב בוכרי אמיתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל בוכרי אמיתי אהוב על בני העדה ועל כל מי שאוכל. ניתן להכין רק עם עוף ללא בשר.
אושפלוב בוכרי אמיתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל בוכרי אמיתי אהוב על בני העדה ועל כל מי שאוכל. ניתן להכין רק עם עוף ללא בשר.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כרעי עוף חצויים + חזה עוף עם עצם ללא עור מחולק ל4 אפשר גם שישליק פרגיות
1 ק"ג בשר כתף מרכזי חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
1 קילו גזר חתוך לרצועות ארוכות (גפרורים)
5 טבעות גזר
3/4 כוס שמן
מלח פלפל
4 פלפלי שאטה קצוצים
4 כוסות אורז פרסי
4 כוסות מים
1 כף מלח גס
כף סוכר
אופן ההכנה
1.מחממים היטב בסיר טיגון עמוק וכבד את טבעות הגזר עד קבלת גוון חום מוצאים ומשליחים (לא לוותר על השלב הזה).
2. מכניסים את הבצל ומכסים מיד. נשמע צליל חזק מהשמן (שמסמן את הצלחת התבשיל). מטגנים לגוון זהוב- חום בהיר.
3. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שינוי הצבע לחום.
4. מוספים את העוף לחלקיו ומטגנים 5 דקות נוספות.
5. מוסיפים חופן מהגזר (חתוך לגפרורים) ופלפלי השאטה ומטגנים כרבע שעה, מערבבים מדי פעם.
6. מוסיפים 4 כוסות מים + כף מלח גס מרתיחים ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה. מוציאים את הקצף שנוצר.
7. מוצאים את חלקי העוף ומבשלים עוד 1/4 שעה את הבשר.
8. מורידים מהאש.
7. לוקחים סיר כבד וגדול. אני השתמשתי בסיר חימר גדול . מניחים בתחתית 1/3 מכמות הגזר. מוצאים את הבשר מהנוזלים ומוסיפים במרכז. מוסיפים את חלקי העוף מסביב.
8. מכסים בגזר הנותר, מפזרים פלפל שחור בנדיבות. אני מוסיף גם כפית זרעי כמון.
9. מוסיפים את נוזלי הבישול.
10. מפזרים כף סוכר. מרתיחים ומבשלים 10 דקות.
11. בנתיים שוטפים האורז ומשרים במי ברז עם חופן מלח גס לפחות 10 דקות.
12. מוציאים את חלקי העוף הגדולים מוסיפים את האורז המסונן מעל הגזר. מוסיפים מעט מלח ומרתיחים. המים צריכים להיות כסנטימטר מעל האורז. מוסיפים במידה וחסר. מניחים מעל את חלקי העוף.
13. כשהמים נספגים קצת יוצרים גומות בתוך האורז מכסים במגבת ובמכסה.
14. מבשלים על אש קטנה 20 דקות.
15. פותחים את הכיסויים , יוצרים בעדינות גומות . אם האורז נראה יבש מדי ולא מוכן מוסיפים קצת מים רותחים.
16 . בתיאבון. מגישים עם סלט ירקות ו/או סלט חצילים.
9. מוסיפים
מגיש: bordosp
מקור: קונגרס יהודי בוכרה
שתף את המתכון