הוראות הכנה
מרכיבים
2 קילו לפת - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
קילו סוכר
מיץ מלימון אחד
2 כופות ברנדי
כפית ג'ינג'ר מגורר טרי
3 רצועות קליפת לימון
3 כוסות מים
3 טיפות מי ורדים
2 מסמרי ציפורן
2 תרמילי הל
אופן ההכנה
מרתיחים את הלפת במים ל 10 דקות, מחליפים את המים במים טריים ,ומבשלים עד התרככות .
בסיר מכינים את הסירופ :
מרתיחים את הסוכר ו3 כוסות מים . מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון , וממשיכים
להרתיח כ 5דקות . מוסיפים את הג'ינג'ר והלפת, מסמרי הציפורן ,ותרמלי ההל .
מבשלים על אש קטנה כ שעתיים וחצי או עד שהלפת הופכת שקופה .
מעבירים את הלפת לצנצנות מעוקרות .
ממשיכים להרתיח את הסירופ ל5 דקות נוספות מסננים את הסירופ ומוצאים את הציפורן וההל .
מצננים מוסיפים את הברנדי יוצקים לצנצנות ומכסים .
הלפת מוכנה לאכילה מיד אבל משתבחת עם הזמן .
להגשה כתוספת לגלידה או ע"י גבינה עם טעם עז או בשילוב במתכוני עוגות שונים.
בתאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון