חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לבנה ביתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנם הרבה גרסאות להכנת לבנה אפשר מחלב מפוסטר בתוספת יוגרט או תרביות חידקים שאפשר לקנות בחנויות טבע . brאני הולך על הגרסה הפשוטה עלות ההכנה היא 10 שקלים. br
לבנה ביתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנם הרבה גרסאות להכנת לבנה אפשר מחלב מפוסטר בתוספת יוגרט או תרביות חידקים שאפשר לקנות בחנויות טבע . brאני הולך על הגרסה הפשוטה עלות ההכנה היא 10 שקלים. br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר יוגרט תנובה 4.5% אפשר גם יוגרט עזים (יקר יותר אבל עדיף)
2 כפיות מלח
¼ לימון
פלפל שחור
זעתר
שמן זית
חיתול (אפשר לקנות בד מיוחד בחנות טבע)
אופן ההכנה
לשפוך לחיתול את היוגרט ולתלות מעל הכיור ל 24 שעות. מדי כמה שעות אפשר לסחוט ליצירת לבנה קשה.
אם רוצים לבנה רכה 8-12 שעות מספיקות .
מוציאים את הלבנה מהחיתול מוסיפים מלח לימון וקצת פלפל שחור לפי הטעם (אחת הבעיות היא, שאם מוסיפים את המלח או הלימון בתחילת ההכנה, החומרים לא יספגו בתהליך ההחמצה, לכן עדיף להוסיף את המלח והלימון כאשר הלבנה כבר קשה ולערבב )
אפשר לגלגל לכדורים להכניס לצנצנת קצת שמן זית זעתר פלפל שחור ויותר לא תרגישו צורך לקנות לבנה בסופרמרקט.
ככל שהלבנה תהיה קשה יותר כך אורך החיים שלה ארוך יותר .
בהנאה..
---------------------------
איך התהליך עובד
החיידקים אוכלים את הסוכר שבחלב, ותוך כדי מפרישים חומצה, שמקרישה את החלבונים שבחלב. בחלב נוצרים גושים מוצקים שמורכבים בעיקר מהחלבון שנקרש ומשומן. (גם אם זה נשמע נורא, אנחנו יודעים שזה טעים) . סוג החיידקים שהיה בחלב קובע את הטעם של הגבינה או היוגורט(אין על יוגרט עזים אן כבשים)
הרבה אנשים שואלים אותי מדוע לא לתלות את היוגרט בתוך המקרר?
ובכן פעילות החיידקית עובדת מצוין במה שנקרא חממה כמובן שזה נשמע מוזר אך הקור מאט את תהליך ההחמצה לכן עדיף מחוץ למקרר ובסיום ההחמצה למקרר ככל שהלבנה קשה כך היא נשמרת לאורך זמן רב יותר
טייפ קטן
אם רוצים לבנה ממש קשה מה שעושים לאחר תהליך ההחמצה מוסיפים קצת גלטיין עם כל החומרים לתוך הלבנה מערבבים ומכנסים לתוך כלי למקרר לאחר שעתיים הופכים לתוך מגש קצת שמן זיית זעתר צונברים בשביל הסטייל(כמו בתמונה )ואם יש אורחים מגשיים אם קצת לחם כפרי יין טוב ואתם מלכים. (תמיד זה עובד בשאני מארח אורחת(: )
מגיש: tsafi
מקור: מאב לבן
שתף את המתכון