הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
125 גר' חמאה
1 ביצה
2 כפות סוכר
2-3 טיפות תמצית וניל
200 גר' קמח
למילוי הטארט:
150 גר' סוכר
2 כפות סילאן
400 גר' פרג
400 מל' חלב
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
לאגסים:
6 יח' אגס קלוף עם הגבעול
יין לבן לכיסוי
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. לעבד את כל החומרים לבצק חלק- לא ללוש יתר על המידה.
2. לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר לחצי שעה לפחות.
אופן הכנת המילוי:
1. לבשל על אש נמוכה, כחצי שעה, חלב,סילאן ופרג תוך כדי ערבוב, עד שהפרג התנפח וספג נוזלים (אם יש צורך אפשר להוסיף חלב)
2. להוריד מהאש, להוסיף ביצים ופירורי לחם ולערבב למחית חלקה.
אופן הכנת האגסים:
לבשל בסיר אגסים, יין לבן (כמות שמכסה את האגסים) וסוכר, עד שהאגסים מתרככים .
הרכבת ה"טארט":
1. לרדד את הבצק בתבנית "טארט" גדולה, לכסות בנייר אפיה ולהניח קטניות מעל (משקולת).
2. לאפות בחום של 160 מעלות כ- 10-12 דקות.
3. לצקת את המילוי לתוך הבצק החצי אפוי, לסדר מעל את האגסים בצורת מניפות ולאפות בחום של 160 מעלות כ- 20-30 דקות נוספות.
מגיש:
מקור: באדיבות איילת אור, שפית מסעדת OM
שתף את המתכון