הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק :
300 גרם חמאה
125 גרם אבקת סוכר
65 גרם סוכר
60 גרם אגוזי מלך טחונים
2 ביצים מס' 3
1/2 ק"ג קמח
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
גרידה מלימון אחד
חומרים למילוי קרם פטיסייר:
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
1 מקל וניל
4 חלמונים
40 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
אופן הכנת ה"טארטלט":
1. לעבד את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר הרגיל.
2. להוסיף את האגוזים הטחונים ולעבד מעט.
3. להוסיף את הביצים ולעבד עד לקבלת תערובת הומוגנית.
4. להוסיף את הקמח, הוניל, גרידת הלימון והמלח וללשו עד לקבלת בצק אחיד.
5. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כ-3 שעות.
6. לרדד על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ.
7. לקרוץ לגודל התבנית הרצויה ( עיגולים ריבועים או מלבנים ), לרפד את התבנית בבצק ולחורר מעט עם מזלג.
8. להכניס למקפיא ל- 10 דקות.
9. לאפות בתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות, במשך כ-10 דקות.
אופן הכנת מילוי קרם ה"פטיסייר":
1. להרתיח חלב ומקל וניל חצוי.
2. לטרוף חלמונים קורנפלור וסוכר.
3. לשפוך את החלב הרותח לתערובת החלמונים, לערבב ולהחזיר לסיר. מרתיחים שוב תוך ערבוב עד שהקרם מסמיך.
4. להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה הרכה. לצקת את הקרם לכלי, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה.
5. למלא את ה"טארטלטים" בקרם "פטיסייר" ולסדר פירות טריים מעל (רימונים, תותים, קיווי, בננות, אננס וכד').
6. לזגג בריבת משמש מורתחת לקבלת ברק ולקשט בעלה נענע.
מגיש:
מקור: שף קונדיטור שלומי פדידה וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון