הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לבצק פריך (תבנית בקוטר 28 ס"מ):
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 ג' אבקת סוכר
1 ביצה שלמה
לקרם שוקולד קוקוס:
300 גר' שוקולד מריר משובח
200 מ"ל חלב קוקוס
1 ביצה שלמה
1 חלבון
50 גר' סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. לעבד במעבד מזון קמח אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת פירורים. להוסיף ביצה ולהמשיך לעבד מעט. לסיים ע"י לישה ידנית קצרה. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה.
2. לרדד ולסדר בתבנית, ושוב לקרר כחצי שעה.
3. להניח על הבצק נייר אפיה ועליו שעועית יבשה. לאפות אפייה עיוורת בחום של 170 מעלות כ-15 דקות.
אופן הכנת השוקולד:
1. לחמם את חלב הקוקוס ליצוק על השוקולד ולערבב למרקם אחיד.
2. להקציף את הביצה והחלבון עם הסוכר עד לקצף קשה ולקפל בעדינות לתוך ה"גנאש".
הרכבת המנה:
1. ליצוק את תערובת השוקולד לתוך הקלתית, לאפות בחום של 150 מעלות כ- 15 דקות בלבד.
2. אפשר להוסיף שבבי קוקוס לתערובת השוקולד.
3. כדאי להגיש עם סורבה קוקוס.
4. לקרר לחלוטין לפני החיתוך (לאחר האפייה)
5. לחתוך בעדינות עם סכין חדה.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות חווה גרבוז ממסעדת פורלין
שתף את המתכון