הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים :
200 גרם חמאה מומסת
½1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד (או לימון)
6 ביצים מופרדות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס פרג טחון (100 גרם)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מערבבים חמאה מומסת עם כוס אחת מהסוכר, תמצית וניל, קליפת תפוז, חלמונים ושמנת מתוקה.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ופרג וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף שנראה כמו בועות סבון. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (½ כוס) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב אך לא נוקשה.
5. טורפים שליש מהקצף לתערובת, ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
6. יוצקים לתבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפייה) ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מגיש:
מקור: המתכון מתוך סודות מתוקים של קרין גורן
שתף את המתכון