הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף שמן זית
4 נתחי סינטה (כל נתח במשקל של 180-240 ג', ובעובי של כ-2 ס"מ)
מלח גס ופלפל גרוס
½ כוס חומץ בלסמי
¼ כוס חרדל דיז'ון
אופן ההכנה
1. לחמם את השמן במחבת גדולה, על אש גדולה. לתבל את הסטייקים בנדיבות במלח ופלפל משני הצדדים; להניח במחבת. לצלות את הסטייקים, ולהפוך אותם פעם אחת עד שישחימו, כ-2-3 דקות לכל צד למידת עשייה מדיום-רייר. להעביר לצלחת; לכסות בנייר אלומיניום.
2. לשפוך את החומץ למחבת; להרתיח עד שהוא הופך למעין סירופ, כ-1-2 דקות. להסיר מהאש; להוסיף את החרדל ואת המיצים שהצטברו בצלחת הסטייקים. להגיש את הרוטב עם הסטייקים.
מגיש:
מקור: חיים טוב
שתף את המתכון