הוראות הכנה
מרכיבים
1 כתף / שוק טלה 2 ק"ג
8 תפוחי אדמה חצויים
4 ראשי שום חצויים
3 כרשות פרוסות גס
5 בצלים חצויים
5 עצמות מח
למשרה:
1 כף טימין יבש
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס יין יבש לפי הטעם
1/2 כוס סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח גס
1 כף גרגרי כוסברה כתושים
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הבשר לילה בתבנית גדולה מאד.
משפדים את הכתף ומחברים לגריל המסתובב בתנור.
מתחת לבשר מכניסים את התבנית עם חומרי ההשריה ,הירקות והעצמות.
מדליקים את הגריל ומשחימים את הבשר טוב מסביב כ 10 דקות תוך כדי סיבוב הבשר.
מעבירים את התנור למצב אפייה רגיל בחום 180 מעלות לעוד כ שעתיים .
צריך להבריש את הבשר מידי פעם בנוזלים מהתבנית.
מגיש:
מקור: הראש שלי
שתף את המתכון