הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו בשר טחון דק
100 חזה אווז מעושן קצוץ דק מאוד
200 בשר שמן
6-8 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס מים קרים
חצי כוס ברנדי
1כפית מלח
2 כפיות פלפל שחור
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן כתושה
½ חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
½ כפית כוסברה גרוסה
שתי ביצים טרופות
2-3 כפות ברנדי
מים
שמן זית לטיגון
מצרכים לרוטב הירוק:
4 פילטים של אנשובי מסוננים מהשמן
1 ביצה קשה מקולפת וקצוצה
4 כפות צלפים קצוצים
4 כפות צנוברים מטוגנים וקצוצים
2 שיני שום קצוצות דק
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מיץ מחצי לימון
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור
פלפלת חריפה קצוצה דק
מלח
2-3 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
מערבבים היטב את, הבשר הטחון, הבשר השמן, חזה האווז המעושן,
שיני השום, היין הלבן, המלח, הפלפל השחור, הפלפל השחור הגרוס, הקינמון, הציפורן, אגוז המוסקט, הכוסברה, הביצים, מעט מים והברנדי.
מחלקים את התערובת לשלושה או ארבעה חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לנחש ועוטפים כל נחש בניילון נצמד.
מקררים עד השימוש 5-6 ימים
לפני השימוש חותכים פרוסות מהנקניק לפי העובי הרצוי, מטגנים בשמן זית כ- 8-10 דקות עד להזהבה.
מכינים את הרוטב הירוק:טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר.
מגישים על צלחת פרוסת נקניק מטוגנת ומסביבה יוצקים את הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון