הוראות הכנה
מרכיבים
1 סטייק פורטרהאוס או אנטריקוט עם עצם במשקל של כ-1 ק"ג או יותר
100 גרם חמאה(בלתי אפשרי להחליפה במרגרינה)
1/3 כוס שמן זית
מעט מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. מורחים את הסטייק בשמן זית משני צדדיו מפלפלים ומשהים מספר דקות. בינתיים, מעמידים מחבת ברזל כבדה על האש ומחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הסטיק על המחבת הלוהטת ומטגנים אותו כ-2 עד 3 דקות מכל צד, עד לסגירה מוחלטת. ממליחים את הסטייק ומעבירים אותו לתנור כשהוא על רשת שמתחתיה תבנית. על הסטייק מניחים אחר כבוד את חבילת החמאה כשהיא לא קרה מדי, ואופים כ-8 עד 10 דקות.
2. מוציאים את הסטייק לצלחת חמה יוצקים עליו את תערובת החמאה המעורבת בנוזלי הבשר שהצטברו בתבנית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון