הוראות הכנה
מרכיבים
8 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
½1 כוסות סוכר
מיץ מ- 1 לימון
1 כוס קמח תפוחי אדמה
תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה.
מקציפים את החלמונים, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה וגם את מיץ הלימון. לתערובת זו מקפלים בעדינות את קמח תפוחי האדמה, עד שייבלע בתערובת. מקפלים את קצף החלבונים אל הבלילה, עד שייבלע כליל. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 45 דקות.
תוספת שלי אישית היא סירופ תפוזים להרטבת העוגה:
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף סוכר
מחממים בסיר קטן את המרכיבים עד להמסת הסוכר ושופכים על העוגה בעודה חמה.
מגיש:
מקור: המטבח היהודי של שמוליק כהן+תוספת משלי
שתף את המתכון