הוראות הכנה
מרכיבים
4 מצות רטובות ומוספגות במגבת
1 כף קמח מצה
4 ביצים
2 תפוחי עץ גרנד סמית (הירוקים והחמצמצים) מקולפים ומגוררים גס בפומפיה
1 כית קינמון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון
¾ כוס סוכר
¾ כוס אגוזים או שקדים קצוצים
מעט שמן למריחה
אופן ההכנה
לאחר שהספגנו את המצות במגבת, מקפלים את המצות לחצי וחותכים רצועות ושמים בקערה. מוסיפים את תפוחי העץ המגוררים, הקינמון, מיץ הלימון וקליפת הלימון, האגוזים וחצי מכמות הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את החלמונים ומערבבים שוב.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב. את הקצף מוסיפים לתערובת הקודמת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
משמנים תבנית וזורים מעל את כף הקמח מצה ויוצקים מעל את תערובת הפשטידה. אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
מגיש:
מקור: פולני, רומני - אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון