הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לכ-20 קציצות:
לקציצות:
2 בצלים, קצוצים דק
¼ כוס שמן
3 שני שום -קצוצות דק
500 גר" בשר בקר טחון .
3 פרוסות לחם ללא הקרום,ספוגות במים וסחוטות
2 ביצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לרוטב:
400 גר" רסק עגבניות
4 עלי דפנה
3 כפות אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
5 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה
1)מטגנים את הבצל בשמן על להבה בינונית עד השחמה.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים במשך דקה נוספת
2)מעבירים את הבצל והשום לקערה גדולה, ומערבבים עם הבשר, הלחם, הביצים, המלח והפלפל לתערובת אחידה.
3)בסיר גדול מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה. מנמיחים את הלהבה למינימום.
4)מרטיבים את הידים ויוצרים קציצות בגודל אגוז המלך(הקציצות ייראו רכות, אך אל דאגה: הן יתייצבו בבישול) מניחים אותן בעדינות ברוטב המבעבע
5)מבשלים ללא מכסה במשך 25 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון