חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוזים ושקדים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מיוחדת לפסח. זמן ההכנה הארוך יחסית נובע מהצורך לבשל תפוזים שלמים עד brשהם רכים מאד (כ-40 דקות). שאר ההכנה רגיל לעוגה.
עוגת תפוזים ושקדים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מיוחדת לפסח. זמן ההכנה הארוך יחסית נובע מהצורך לבשל תפוזים שלמים עד brשהם רכים מאד (כ-40 דקות). שאר ההכנה רגיל לעוגה.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוזים בינוניים עם קליפה דקה, שטופים
6 ביצים
230 גרם סוכר
170 גרם אבקת שקדים מולבנים
½ כוס קמח מצה לעוגות
1/8 כפית מלח
החומרים לרוטב תפוזים:
¼1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כף ליקר תפוזים "גרנד מרנייה"
½1 כפות קורנפלור
30 גרם חמאה
50 גרם סוכר
1 כף גרידת תפוז
הכלים :
תבנית קפיצים בקוטר 24 ס"מ עם דפנות גבוהות בגובה 8 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני שמים את שני התפוזים על קליפתם ומוסיפים מים עד לכסוי. מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים על להבה נמוכה , בהרתחה עדינה כ- 40 דקות, עד שהתפוזים רכים מאוד. מוציאים את התפוזים מהסיר ומצננים בצד צינון מלא. מסירים את הקליפה הכתומה העבה, רק משני קוטבי כל תפוז ומשאירים את שאר הקליפה. חותכים את התפוזים עם הקליפה לרבעים ומסירים את העוקץ, הגרעינים והליבה העבה. מרסקים במעבד מזון כמה דקות לרסק קליל.
2. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני גבוה (190 מ"צ).
3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים 10 -12 דקות במהירות בינונית- גבוהה עד לקבלת תערובת יציבה, תפוחה ובהירה. בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים לתערובת חלקה. מעבירים כוס וחצי מן הקציפה אל רסק התפוזים ומערבבים היטב. מקפלים את הרסק בהדרגה אל הקציפה שנותרה ב -3 פעמים. מערבבים את השקדים עם קמח המצה והמלח, ומקפלים לקציפת הביצים בהדרגה. מעבירים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 20 דקות, מכסים בניר אלומיניום רופף, מנמיכים את הטמפרטורה לחום בינוני (180 מ"צ) ואופים עוד 30-40 דקות עד שהעוגה יציבה כשלוחצים עליה בעדינות, וקיסם המוחדר פנימה במרכזה יוצא נקי. מניחים את התבנית עם העוגה על רשת לצינון ומצננים צינון מלא לפני שמשחררים מהתבנית. מסירים את החישוק הקפיצי ומעבירים לצלחת הגשה.
אופן הכנת רוטב התפוזים:
5. בקערה בינונית מערבבים את 1 כוס מיץ התפוזים עם הליקר והקורנפלור, במטרפה עד שהקורנפלור נמס. בסיר בינוני ממיסים את החמאה , מוסיפים את הסוכר, גרידת התפוז ותערובת המיץ, ומערבבים ברציפות במטרפה 2-3 דקות מעל להבה בינונית, עד שהרוטב מגיע לרתיחה ומסמיך מעט. מסירים מן האש, מצננים מעט, מוסיפים את רבע כוס המיץ שנותרה, מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון