חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ארטישוק ברוטב הדרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ארטישוק הוא פרי עשיר בסיבים תזונתיים. אם משתמשים באטישוק טרי - זמן ההכנה יתארך brכי יש צורך לרככם בבישול(10 דקות)ולקלף אותם כדי להגיע לליבות הארטישוק.
ארטישוק ברוטב הדרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ארטישוק הוא פרי עשיר בסיבים תזונתיים. אם משתמשים באטישוק טרי - זמן ההכנה יתארך brכי יש צורך לרככם בבישול(10 דקות)ולקלף אותם כדי להגיע לליבות הארטישוק.
הוראות הכנה
מרכיבים
‏6 ארטישוק גדולים ( או 3 כוסות לבבות ארטישוק קפואים)‏
רבע כוס מיץ לימון
‏1 כוס מיץ תפוזים ( או חצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מיץ קלמנטינות)‏
‏1 כוס מים‏
‏1 כפית פלפלון אדום‏
‏6 שיני שום
‏1 עלה דפנה‏
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
‏3 כפות פטרוזיליה קצוצה.‏
אופן ההכנה
אם משתמשים בארטישוק טרי , חותכים את גבעולי הארטישוקים ואת השליש העליון של העלים . ‏מבשלים את הארטישוקים במי מלח רותחים במשך 10 דקות . מוציאם את הארטישוקים מהמים ‏בכף מחוררת , ושוטפים במים קרים . כשהארטישוקים מצוננים מעט , מסירים את החלקים הנוקשים ‏של העלים , ומוציאים את המרכז השעיר . שומרים את לבבות הארטישוק . ‏
בסיר רחב מחממים יחד מיץ תפוזים , מים , פתיתי פלפלון אדום, שיני שום קלופות, עלה דפנה ‏וקליפות תפוז ולימון . מוסיפים את לבבות הארטישוק ( אם משתמשים בלבבות קפואים , מוסיפים ‏אותם בשלב זה ), ומבשלים במשך 15-20 דקות , עד שיתרככו מעט . ‏
מוציאים את לבבות הארטישוק מהרוטב בכף מחוררת , וזורים עליהם פטרוזיליה קצוצה . מגישים ‏חם , או בטמפרטורת החדר
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון