הוראות הכנה
מרכיבים
6 ארטישוק גדולים ( או 3 כוסות לבבות ארטישוק קפואים)
רבע כוס מיץ לימון
1 כוס מיץ תפוזים ( או חצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מיץ קלמנטינות)
1 כוס מים
1 כפית פלפלון אדום
6 שיני שום
1 עלה דפנה
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
אם משתמשים בארטישוק טרי , חותכים את גבעולי הארטישוקים ואת השליש העליון של העלים . מבשלים את הארטישוקים במי מלח רותחים במשך 10 דקות . מוציאם את הארטישוקים מהמים בכף מחוררת , ושוטפים במים קרים . כשהארטישוקים מצוננים מעט , מסירים את החלקים הנוקשים של העלים , ומוציאים את המרכז השעיר . שומרים את לבבות הארטישוק .
בסיר רחב מחממים יחד מיץ תפוזים , מים , פתיתי פלפלון אדום, שיני שום קלופות, עלה דפנה וקליפות תפוז ולימון . מוסיפים את לבבות הארטישוק ( אם משתמשים בלבבות קפואים , מוסיפים אותם בשלב זה ), ומבשלים במשך 15-20 דקות , עד שיתרככו מעט .
מוציאים את לבבות הארטישוק מהרוטב בכף מחוררת , וזורים עליהם פטרוזיליה קצוצה . מגישים חם , או בטמפרטורת החדר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון