חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוקי טלה ב"ראס אל חנות" עם ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תערובת התיבול הנקראת "ראס אל חנות" הינה תערובת תבלינים יחודית לכל חנות התבלינים שבה אנו נוהגים לרכוש ממנה את התבלינים. brבמקרה הספציפי של מתכון זה, תערובת התיבול "ראס אל חנות של "רפאל" היא זו האחראית לטעמו הייחודי של תבשיל זה. brלמי שאין ידו משגת את התבלין הספציפי של מסעדת "רפאל" בהחלט יכול להשתמש ב"ראס אל חנות" המוכר לו מסביבתו, והטעם יהיה לא פחות.
שוקי טלה ב"ראס אל חנות" עם ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תערובת התיבול הנקראת "ראס אל חנות" הינה תערובת תבלינים יחודית לכל חנות התבלינים שבה אנו נוהגים לרכוש ממנה את התבלינים. brבמקרה הספציפי של מתכון זה, תערובת התיבול "ראס אל חנות של "רפאל" היא זו האחראית לטעמו הייחודי של תבשיל זה. brלמי שאין ידו משגת את התבלין הספציפי של מסעדת "רפאל" בהחלט יכול להשתמש ב"ראס אל חנות" המוכר לו מסביבתו, והטעם יהיה לא פחות.
הוראות הכנה
מרכיבים
10 שוקי טלה במשקל 400-500 גרם כל אחת (את העצם העליונה יש לנסר באטליז)
מלח
קורנפלור לקימוח
בצל חתוך לקוביות
12 שיני שום
4 שורשי פטרוזיליה חתוכים לרבעים
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות
6 ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים לרוחב, כל אחד ל- 4 חלקים
3 גזרים חתוכים לחצי וכל חצי לחתוך לרבעים
4 ליטר ציר עוף או מים
ענפי תימין
2 עלי דפנה
2 כפות "ראס אל חנות"
1/3 כוס שמן תירס
אופן ההכנה
1. ממליחים ומקמחים שוקי טלה. מחממים בסיר רחב שמן תירס וסוגרים את השוקיים היטב מכל הצדדים, מוציאים אותם מהסיר ושומרים בצד.
2. מוסיפים לאותו סיר את הבצל, שום, פטרוזיליה, סלרי, גזר וארטישוק הירושלמי ומטגנים על להבה גבוהה כ- 5 דקות. מוסיפים ציר או מים, עלי דפנה, תימין ו"ראס אל חנות", מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מחזירים את השוקיים לסיר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 3-4 שעות עד שהבשר רך מאוד, מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה, עד שהרוטב סמיך. אפשר לבשל מראש עד לשלב הסרת הכיסוי ולחמם 45 דקות, ללא מכסה.
גיוון:
אפשר להחליף את שוק הטלה בנתחי צוואר כבש, במשקל 350-400 גרם כל אחד.
מגיש: m73
מקור: פסח - אוכל טעים לחג - רפי כהן - מסעדת רפאל
שתף את המתכון