הוראות הכנה
מרכיבים
6-8 "חתיכות" אוסובוקו לבן
1/3 כוס שמן זית
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
2 בצלים גדולים
3 שיני שום קצוצות
3/4 כוס קמח
1 כוס יין אדום יבש
קופסא עגבניות קוביות
1/2 1 כוסות מים
עלה דפנה
3 ענפי טימין
שלושה גבעולי בזיליקום
ענף רוזמרין
מלח, פלפל
להגשה :
1 שן שום
פטרוזיליה קצוצה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
אופן ההכנה
שוטפים את הבשר ומנגבים היטב.
קולפים את הבצלים וקוצצים אותם.
קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות קטנות.
פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות.
מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול ושטוח ומטגנים בו את הירקות, עד שהם מתרככים מעט ומתחילים להזהיב.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוציאים לקערה.
טובלים את נתחי הבשר בקמח ומנערים את העודפים. מוסיפים את השמן שנותר לסיר ומזהיבים את הנתחים היטב מכל הצדדים. מחזירים לסיר את הירקות ומוסיפים את היין.
את קוביות העגבניות מוסיפים לסיר , את המים, עם עשבי התיבול, מלח ופלפל.
מרתיחים ומכסים את הסיר מנמיכים את האש, ומבשלים כשעתיים.
לפני ההגשה, מערבבים את השום עם הפטרוזיליה והלימון וזורים את התערובת על הבשר.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון