חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בסילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיפודת היא אחת הנשים היותר מצחיקות-שנונות-חכמות-מבריקות שהיכרתי. מתכוניה מעולים, וזה אחד מהם המתכון מובא כאן בשפתה.
עוף בסילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיפודת היא אחת הנשים היותר מצחיקות-שנונות-חכמות-מבריקות שהיכרתי. מתכוניה מעולים, וזה אחד מהם המתכון מובא כאן בשפתה.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ירכי עוף שמנמנות מנוקות מנוצות ושאר מרעין בישין.
3 ענפי רוזמרין טריים
4 שיני שום קצוצות דק
2 גזרים פרוסים לפרוסות
1 מגש פטריות ירדן
1 מגש פטריות פורטבלו פרוסות לפרוסות
1 מגש שמפניון חתוכות לרבעים
1 כוס סילאן (דבש תמרים)
בערך חצי בקבוק יין יבש
מעט שמן זית וחמאה (לשומרי כשרות ניתן להחליף במרגרינה, אני בשביל טעם גן עדן מחליפה את מקומי בגן עדן של מעלה) לטיגון.
מלח ופלפל ותיבול.
אופן ההכנה
בסיר כבד מחממים את החמאה ושמן הזית.
מטגנים את העוף ומניחים אותו בצלחת בצד.
באותו סיר ובאותם שומנים מטגנים את הרוזמרין, שום, גזר ופטריות.. לא צריך להביא להשחמה אלא רק ככה פגישת הכרות זה עם זה והחלפת טעמים..
מוסיפים לסיר את העוף.
מערבבים מעט שוב כדי שהעוף לא ירגיש בודד ולהשלמת החברותא.
מוסיפים לסיר את היין, הסילאן (כדי כמעט כיסוי) הפלפל והמלח.. בעניין המלח יש לנקוט במשנה זהירות. העוף בארץ מומלח באופן איום, לכן.. ברחמנות.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר במכסה ומקטינים את האש. מבשלים שעה וחצי על אש קטנה. מדי פעם מערבבים בעדינדינות כדי שכל החלקים יזכו למנת רותחין ראויה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.
לאחר שהעוף התבשל מסדרים את תכולת הסיר כולל הרוטב בתבנית חסינת חום, מכניסים לתנור חם מאוד מאוד להשחמה של מספר דקות (אני עושה זאת בגריל ובחמש דקות "גריליות" אך גורליות גומרת את הסיפור).
למה לנו כל הענין הזה, ומה יוצא בסוף?
יוצא עוף קרמלי, רך ועשיר בטעמים, הפטריות יוצאות חלום..
מגישים עם אורז לבן ומהללים אותי כל העת.
מגיש: גן-עדן
מקור: נעמה
שתף את המתכון