הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם תרד טרי
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 כוס גבינה "קשקבל" מגורדת
1 ביצה
4-6 כפות קמח תפוחי אדמה
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט פלפל לבן
להקרמה:
5 כפות חמאה נמסה
½ כוס גבינה "קשקבל" (או אחרת) בנוסף לכוס הקודמת
אופן ההכנה
1. שוטפים את התרד הטרי, מאדים בסיר מכוסה, עם 1 כוס מים רותחים, במשך 10 דקות.
סוחטים היטב וקוצצים.
2. מערבבים את התרד עם הגבינות, הביצה, קמח תפוחי האדמה, פלפל ואגוז מוסקט.
מקררים במשך שעה אחת.
3. מרתיחים בסיר גדול כ- 12 כוסות מים.
4. אם התערובת דלילה מדי, מעבים אותה עם כף או שתים של קמח תפוחי אדמה.
צרים בידים לחות כופתאות בגודל אגוז המלך ושמים אותן בזו אחר זו במים הרותחים. כאשר
הכופתאות מוכנות הן צפות ויש להוציאן בעזרת כף מחוררת.
5. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°C).
6. משמנים תבנית , מניחים את ה"ניוקי" זה בצד זה בתבנית . מנקדים בחמאה נמסה
ובוזקים ב"קשקבל". אופים 15 דקות עד שהציפוי זהוב ומבעבע.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: נירה רוסו ידיעות אחרונות
שתף את המתכון