הוראות הכנה
מרכיבים
4 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
1/4 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות ופרוסות
300 גרם פול טרי או מוקפא ומופשר, מבושל אפשר לא קלוף
1 ענף טימין טרי
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/8 כפית כמון
אופן ההכנה
1.שמים את הבטטות בסיר, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטות מתרככות לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה. מועכים את הבטטות, בעודן חמות, בכף ומוסיפים את השמנת תוך כדי מעיכה. מתבלים במלח ובפלפל.
2מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים את השום כדקה, עד הזהבה. מוסיפים את הפול והטימין. וממשיכים לטגן כשלוש דקות. מוסיפים את הלימון ומתבלים בכמון, במלח ובפלפל.
3.מגישים את הפירה ומניחים מעליו מהפול.
4.אם רוצים להתהדר בהגשה חגיגית: מסדרים את פירה הבטטות ב"רינג" (תבנית טבעת ללא תחתית) על צלחת הגשה.
מגיש:
מקור: מיכל לוי-אלחלל, מגזין שף
שתף את המתכון