הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי בורי פרוסים לסטייקים בעובי 2 ס"מ
2 כוסות גרגרי חומוס מושרים ללילה ומבושלים כשעה וחצי עד לריכוך
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ
1 צרור מנגולד קצוץ (חלק ירוק בלבד)
2 עגבניות חצויות
קורט מלח ופלפל
½ כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
½ כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
בסיר על אש גבוהה מחממים שמן. מוסיפים את השום והמנגולד ומאדים יחד בין 3 ל-5 דקות תוך ערבוב לא רציף. מוסיפים את החומוס (שומרים את נוזלי הבישול בצד) ומתבלים בכורכום, פפריקה וכמון. מוסיפים תפוח אדמה ועגבניות, מכסים במי בישול החומוס ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 25-30 דקות. מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומוסיפים לסיר. מכסים חלקית את הדגים בתבשיל. מוסיפים את מיץ הלימון. מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות על אש בינונית.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: שף חיים כהן
שתף את המתכון