הוראות הכנה
מרכיבים
מצות כמספר המנות המבוקשות (קחו בחשבון שיש כאלה שירצו יותר מאחת)
ביצים
חלב
פפריקה
מלח
גבינה בולגרית עיזים של פיראוס (16% שומן)
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מרטיבים את המצות במים ומניחים להן לנוח כחמש דקות על מגבת.
בינתיים... בצלחת או קערה רחבה טורפים את הביצים, מוסיפים חלב לריכוכן, ומתבלים במלח ופפריקה לפי הטעם.
עתה, משהתרככו המצות, חצו אותן במרכזן לשתיים, ושוב חצו לשתיים, כך שנוצרות לכם 4 רבעים של מצה אחד על השני.
הדליקו את הגז וחממו את השמן.
על החלק התחתון של המצה מרחו שכבה של גבינה בולגרית (אפשר כמובן גם לגוון עם גבינה צהובה, או לערבב), סגרו עליה את השלב הבא, ומרחו גם עליו, עד שמתקבל סנדביץ' רב שכבות.
טבלו את הסנדביץ' היטב בתערובת הביצים, ומיד העבירו אל המחבת עם השמן החם. טגנו משני הצדדים, הוציאו ואכלו חם.
אפשרות נוספת היא להמתין עם המצה הרטובה זמן רב יותר, עד שהיא ממש מתרככת. על המצה השלמה מורחים את שכבת הגבינה, מגלגלים, טובלים בתערובת הביצה, ומטגנים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון